Doorgaan naar hoofdcontent

kleine blaadjes

De vorige keer zag je al een blok van de Sweet William op een blok van de "Kleine Blaadjes"-quilt liggen.

Dat is ook een quilt waar ik al heel lang niet meer aan gewerkt heb, de laatste foto die ik daarvan heb dateert uit 2016....

Dus toen ik iets zocht om op de mini-bee mee aan de slag te gaan, kwam ik ook de kleine blaadjes weer tegen. En ik besloot om 'm dit keer niet links te laten liggen, maar ook daar een stukje mee verder te gaan.


En zo werden er 2 blokken aan het totaal toegevoegd. Ik heb nu 12 blokken, maar dat moeten er eigenlijk óf 15 óf 20 worden, als ik een quilt van een dekenformaat wil hebben. Ik heb dus nog even te gaan.


Dit is vrij gemakkelijk werken: je knipt blaadjes uit Vliesofix, strijkt de Vliesofix op de achterkant van de stof en knipt de blaadjes daarna uit. Je strijkt ze op de achtergrondstof en daarna werk je de blaadjes af met een festonsteek. Een lekker werkje voor 's avonds op de bank!Reacties

Populaire posts van deze blog

Big Brother is watching you....

Het draakje kan eindelijk uit zijn (ene) oog kijken. Terwijl ik aan het borduren ben, gluurt -ie naar me om te zien of ik het allemaal wel goed doe. 


En ja hoor; het gaat allemaal prima vooruit met dit borduurwerk. Vooral de afgelopen (koude) dagen lekker aan het borduren geweest. Heerlijk binnen op de bank, de kachel aan, een lekker muziekje op de achtergrond en steekjes maken. Ik geniet ervan!


En nu snel weer doorgaan, zodat het tweede oog ook snel af is!

nieuw blok af

Ik ben de laatste tijd lekker bezig met diverse quiltblokken. Helaas komt daarmee het borduren op een laag pitje te staan. Ik zal daar binnenkort ook weer mee verder gaan.

Ik heb nu in ieder geval weer een blok van de Sweet William af.


Het mandje trekt een beetje onderaan, dus dat zit niet helemaal goed. Misschien haal ik 't binnenkort wel een stukje uit om het weer opnieuw, en dan netjes, vast te zetten.

Maar voor nu ben ik blij met dit blok!nog meer sterren

Naast het borduren aan de Tea Cup Bath, heb ik ook de sterren weer opgepakt van de quilt Kim & Me. Ik weet niet hoeveel sterren ik nu heb gemaakt (het zouden er in totaal 18 moeten worden), dus voordat ik er nóg meer ga maken, moet ik ze eerst maar eens tellen.

Deze twee maakte ik de afgelopen weken (duidelijk nog niet gestreken!):

De volgende keer zal ik een foto plaatsen van alle sterren bij elkaar, en misschien de applicatieblokken er ook wel bij (als het allemaal op de foto past). Dan kan ik ook alvast een mooie compositie bedenken.