Doorgaan naar hoofdcontent

blokje Sweet William

Een paar weken geleden had ik een afspraak met quiltvriendinnen Joke en Maria om samen weer wat te handwerken. Ik weet niet of we er de term "bee" aan moeten geven, dan wordt het zo officieel. Maar, het is altijd wel weer heel gezellig.

En ik zeg nu wel "quiltvriendinnen", maar feitelijk ben ik nog de enige die aan quilts werkt. Maria is vooral aan het haken en borduren en Joke is met diverse projecten bezig, dan weer een dromenvanger met leer, dan weer een wollen sjaal breien of een deken haken. Kortom, er gebeurt van alles bij ons.

Op zo'n gezellig ochtendje moet je natuurlijk wel iets te doen hebben, dus ik besloot om een niet te moeilijk werkje mee te nemen: een blokje van de Sweet William quilt. Ik heb het patroon al heel lang liggen, het was ooit een BOM bij Quilt it & Dotty. Zo af en toe maak ik er een blokje van, bijvoorbeeld op onze "bee".Een gezellig bloemenmandje, dat ik iets heb aangepast. Zo hoorden de bloemen van het roze stofje gemaakt te worden, en het mandje van het gele stofje. Ik heb het omgedraaid, ik houd van gele bloemen! Ik vind het een heel schattig blok geworden, op naar de volgende!

Reacties

Populaire posts van deze blog

PIF: Pay It Forward

Op de blog van Miriam  stond een tijdje geleden dat zij ter ere van haar heel-veelste berichtje een PIF organiseerde: de eerste 5 mensen die reageerden op haar berichtje, kregen een klein pakketje met (deels) zelfgemaakte kadootjes. Ik reageerde op het berichtje en kreeg deze week een leuk pakketje opgestuurd: Grappig bij dit pakketje: het kussentje dat Miriam op haar eigen blog liet zien en die ik zo schattig vond, zat in het pakketje! Dank je wel Miriam, voor dit leuke pakketje. De kikker en het giraffenboekje  is al door mijn dochter ingepikt! Maar het kussentje houd ik zelf! Verder nog heerlijke chocolade, een mooie kaart en zakdoekjes met print. Er zijn wel spelregels aan de PIF: degene die een pakketje ontvangt moet er op haar/zijn eigen blog melding van maken en voor de eerste 5 mensen die reageren ook een pakketje samenstellen en opsturen. Dit alles zonder tijdsdruk, er is geen haast bij. Het pakketje hoeft geen groot en duur pakket te zijn, het gaat vooral om het ide

SBS: organiseren blogposts

Ik zat laatst mijn blog eens door te kijken en het viel me op dat het wel wat beter georganiseerd kon worden.  Dus, ik heb de posts van Sylvia's Bridal Sampler onder handen genomen en het wat overzichtelijker gemaakt. Ik heb in de titels van alle blogposts over de SBS het nummer van het gemaakte blok + de naam vermeld. Zo kun je in één oogopslag zien over welk blok van het patroon het gaat.  Je kunt in deze blog zoeken op SBS, dan krijg je alle blogposts te zien die over SBS gaan, of waarin SBS in de tekst staat. Als je al deze posts op een rijtje hebt, kun je kiezen over welk blok je wilt lezen of van welk blok je een foto wilt zien. Dat leek mij een stuk handiger.  Nu ik hiermee bezig was, krijg ik wel weer kriebels om een blokje te gaan maken. Het is tenslotte alweer een tijdje geleden...

thee bij kaarslicht

Gedurende de vakantieperiode heb ik, vreemd genoeg, minder tijd om aan handwerk te besteden. Tijd doorbrengen met het gezin staat nu voorop.  We zijn in Nederland gebleven in verband met Covid-19, maar we hebben wel leuke uitstapjes gedaan. En tijdens regenachtige avonden hebben we thuis nog maar eens de Harry Potter-serie uit de kast getrokken. Een colaatje en een zak chips erbij en je hebt toch weer een leuke avond! Ik heb wel af en toe wat steekjes aan de Tea Cup Bath gezet, met als resultaat dat de kaars een stukje gegroeid is.  Hoe lekker is het om te kunnen ontspannen met een koekje in de hand bij het zachte licht van een kaars?! Van dichtbij ziet de kaars er dan zo uit. Hij zal nog een stukje groter worden. Daarna kan ik verder gaan met de schuimbubbels die uit het lekkere bad komen. Maar dat is voor een volgende keer.