Doorgaan naar hoofdcontent

blokje Sweet William

Een paar weken geleden had ik een afspraak met quiltvriendinnen Joke en Maria om samen weer wat te handwerken. Ik weet niet of we er de term "bee" aan moeten geven, dan wordt het zo officieel. Maar, het is altijd wel weer heel gezellig.

En ik zeg nu wel "quiltvriendinnen", maar feitelijk ben ik nog de enige die aan quilts werkt. Maria is vooral aan het haken en borduren en Joke is met diverse projecten bezig, dan weer een dromenvanger met leer, dan weer een wollen sjaal breien of een deken haken. Kortom, er gebeurt van alles bij ons.

Op zo'n gezellig ochtendje moet je natuurlijk wel iets te doen hebben, dus ik besloot om een niet te moeilijk werkje mee te nemen: een blokje van de Sweet William quilt. Ik heb het patroon al heel lang liggen, het was ooit een BOM bij Quilt it & Dotty. Zo af en toe maak ik er een blokje van, bijvoorbeeld op onze "bee".Een gezellig bloemenmandje, dat ik iets heb aangepast. Zo hoorden de bloemen van het roze stofje gemaakt te worden, en het mandje van het gele stofje. Ik heb het omgedraaid, ik houd van gele bloemen! Ik vind het een heel schattig blok geworden, op naar de volgende!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Big Brother is watching you....

Het draakje kan eindelijk uit zijn (ene) oog kijken. Terwijl ik aan het borduren ben, gluurt -ie naar me om te zien of ik het allemaal wel goed doe. 


En ja hoor; het gaat allemaal prima vooruit met dit borduurwerk. Vooral de afgelopen (koude) dagen lekker aan het borduren geweest. Heerlijk binnen op de bank, de kachel aan, een lekker muziekje op de achtergrond en steekjes maken. Ik geniet ervan!


En nu snel weer doorgaan, zodat het tweede oog ook snel af is!

nieuw blok af

Ik ben de laatste tijd lekker bezig met diverse quiltblokken. Helaas komt daarmee het borduren op een laag pitje te staan. Ik zal daar binnenkort ook weer mee verder gaan.

Ik heb nu in ieder geval weer een blok van de Sweet William af.


Het mandje trekt een beetje onderaan, dus dat zit niet helemaal goed. Misschien haal ik 't binnenkort wel een stukje uit om het weer opnieuw, en dan netjes, vast te zetten.

Maar voor nu ben ik blij met dit blok!nog meer sterren

Naast het borduren aan de Tea Cup Bath, heb ik ook de sterren weer opgepakt van de quilt Kim & Me. Ik weet niet hoeveel sterren ik nu heb gemaakt (het zouden er in totaal 18 moeten worden), dus voordat ik er nóg meer ga maken, moet ik ze eerst maar eens tellen.

Deze twee maakte ik de afgelopen weken (duidelijk nog niet gestreken!):

De volgende keer zal ik een foto plaatsen van alle sterren bij elkaar, en misschien de applicatieblokken er ook wel bij (als het allemaal op de foto past). Dan kan ik ook alvast een mooie compositie bedenken.